Nieuws

Alle leidingen die op het Floriadeterrein zijn aangelegd door Roodenburg, zijn geïsoleerd door J. Opmeer Isolatie Rotterdam B.V.

J. Opmeer Isolatie verzorgt de isolatie voor warmte- en koudebronnen en gedeeltelijk brandwerende toepassingen.

“De goede samenwerking en de locatie maakten het een mooi referentieproject’

Leidingen Floriadeterrein zijn goed geïsoleerd

Koelte en warmte blijven behouden

Op het Floriadeterrein in Almere wordt gebouwd aan een woontoren, een zorggebouw en de Aeres Hogeschool. Via een WKO-installatie worden de gebouwen voorzien van warmte en koude. Alle leidingen die hiervoor zijn aangelegd door Roodenburg, zijn geïsoleerd door J. Opmeer Isolatie Rotterdam B.V.

J. Opmeer Isolatie uit Rotterdam is als isolatiebedrijf gespecialiseerd in utiliteitsbouw. Daarnaast bevindt het werkgebied zich deels in de industrie. Het bedrijf verzorgt de isolatie voor warmte- en koudebronnen en gedeeltelijk de brandwerende toepassingen. Ook heeft het een eigen plaatwerkerij. Daarom was het dé geschikte partner voor Roodenburg om de leidingisolatie binnen de Floriade te verzorgen.

“De Floriade heeft een eigen krachtcentrale die de hele wijk voeding geeft. Het is een grote ruimte met bronnen in de grond. 

In het isoleren van al die leidingen ging veel tijd zitten”, vertelt Dennis Opmeer, eigenaar van het isolatiebedrijf. Gelukkig verliep het project prima volgens planning, mede dankzij de goede samenwerking met de installateur. Opmeer: “De planningen die Roodenburg opgeeft, komt ze steeds prima na. Daardoor verliep ook dit project perfect en waren we na de bouwvak klaar. Het isoleren verliep in fases. Wanneer Roodenburg een gedeelte had geïnstalleerd, konden wij dat isoleren.”

De goede samenwerking, maar ook de locatie maakte het voor Opmeer Isolatie een mooi referentieproject. Opmeer heeft al volop plannen om ook in de toekomst meer te gaan samenwerken met Roodenburg. “Ook op het Floriadeterrein gaat nog meer gebouwd worden. Ik hoop dat we daar dan opnieuw werkzaamheden mogen uitvoeren.”

© Yourbrand

VORIG BERICHT
VOLGEND BERICHT